دو نوع ژنراتور گازی برای تولید برق وجود دارد: ژنراتور استندبای و ژنراتور گازی اولیه. ژنراتور گازی استندبای به طور دائم نصب شده و سوخت آن از گاز محلی تامین می شود.
در هنگام قطع برق، ژنراتور استندبای به طور خودکار فعال میشود. ژنراتورهای گازی اولیه، زمانی استفاده می شوند که هیچ انرژی همگانی محلی (خطوط گاز طبیعی و برق) وجود نداشته باشد.
دو نوع اصلی ژنراتورهای گاز وجود دارد:
ژنراتور گازی استندبای Standby
ژنراتورهای استندبای برای تولید برق در منازل مسکونی، واحدهای تجاری و صنعتی کاربرد دارند.
در هر دو مورد، ژنراتور گازی استندبای به طور دائم نصب شده و سوخت آن از گاز محلی تامین میشود. در هنگام قطعی برق، ژنراتور استندبای به طور خودکار فعال میشود.
این ژنراتور به گونهای ساخته شده است که برای مدت زمان محدودی در دورههای اضطراری کار کند، زیرا کارکردن یک ژنراتور استندبای برای بیش از مقدار تعیین شده میتواند باعث خرابی و نیاز به تعمیرات مکرر شود.
ژنراتورهای گازی یک انتخاب عالی برای تولید برق استندبای هستند، زیرا در حالی که قطعی برق ممکن است رخ دهد، برای گاز، قطعی، بسیار نادر است زیرا لولهها در زیر زمین قرار دارند.
مگر اینکه در منطقهای مستعد زلزله قرار داشته باشند؛ بنابراین صاحبان خانه و صاحبان مشاغل میتوانند به عرضه نامحدود سوخت ژنراتور اتکا کنند که مانند گازوئیل “بد روان” نیست و الزامی نیست در مخازن ذخیره شود.
ژنراتور گازی اولیه
ژنراتورهای گازی اولیه، زمانی مورد استفاده قرار می گیرند که هیچ انرژی همگانی محلی (خطوط گاز طبیعی و برق) وجود نداشته باشد، از این رو برق تولید شده تنها منبع برق در دسترس است.
این نوع ژنراتور گازی به خصوص برای مقاصد مسکونی، کمتر رایج است، زیرا اکثر خانهها توانایی اتصال سریع به خط گاز را ندارند و بسیاری از آنها اصلاً خط گاز ندارند و بدون اتصال گاز طبیعی به خط تاسیسات، گاز طبیعی باید با کامیون تحویل داده شود.
ژنراتورهای گازی اولیه، زمان کار بسیار طولانیتری دارند و میتوانند بارهای الکتریکی بزرگتری را نسبت به ژنراتورهای پشتیبان تحمل کنند.
ژنراتور تجاری گازی، در هنگام نیاز، معمولاً روی یک تریلر یا چرخ پنجم به محل مربوطه منتقل میشود.
ژنراتورهای گازی پیوسته زیرمجموعه ژنراتورهای گازی اولیه هستند، این دو شبیه به هم هستند با این تفاوت که ژنراتورهای پیوسته به طور مداوم با یک بار الکتریکی ثابت کار میکنند، در حالی که ژنراتورهای اولیه برای کار در مدت طولانی با بارهای الکتریکی متغیر ساخته شدهاند.
مکانهای مورد استفاده ژنراتورهای گازی
معمولاً در بیمارستانها، خانههای سالمندان و سایر تأسیسات بزرگ که تامین برق مداوم در آنها حیاتی است، از ژنراتورهای گازی یا دیزلی، بیش از ژنراتورهای بنزینی استفاده میشود.
بنزین ماندگاری محدودی دارد و در مواقع ضروری (اضطراری)، که بسیار مورد نیاز است، به سختی میتوان آن را تهیه کرد.
همچنین ممکن است مخازن پروپان در هنگام بلایای طبیعی کمیاب شوند و از آنجایی که ژنراتورهای دیزلی عامل بدنام آلودگی هوا هستند، شرکتهایی که به دنبال پایداری بیشتر هستند، به گزینه دیگری (ژنراتور گازی) نیاز دارند.